I školy se budou moci zapojit do projektu Odolná obec

I školy se budou moci zapojit do projektu Odolná obec

Projekt Odolná obec se nevěnuje pouze práci v obcích. Nedílnou součástí projektu je i spolupráce se školami. Přinášet téma mimořádných událostí (jakou jsou povodně, vichřice a další přírodní či lidmi způsobené katastrofy) mezi děti ve školách je rozhodně důležité.

Proto se Diakonie šířením osvěty ve školách na toto téma s velkým úspěchem věnuje již dlouhodobě. V roce 2014 (a opakovaně i v roce 2019) vyšla příručka pro učitele „Mimořádné události v globálních souvislostech“, která nabízí učitelům na základních školách informace a materiály pro výuku o mimořádných událostech interaktivní a hravou formou.

Díky projektu Odolná obec bylo možné příručku aktualizovat a znovu zahájit práci Diakonie ve školách. Letos započneme spolupráci s dalšími školami, kde uspořádáme projektové dny pro žáky a nabídneme učitelům semináře, na kterých představíme zajímavé metody, jak téma mimořádných událostí přinášet do výuky.  

Nové aktualizované vydání příručky si můžete stáhnout zde. K dispozici jsou i všechny materiály pro výuku, které si můžete stáhnout na tomto odkaze.

V případě zájmu o zaslání výtisku příručky se všemi materiály pro výuku (na USB disku) neváhejte kontaktovat koordinátorku projektu Kamilu Šimkovou na e-mailu simkova@diakoniespolu.cz nebo telefonicky na čísle +420 732 485 298. Příručku vám poskytneme zdarma, hradit budete jen poštovné.   

Zapojte se a darujte

Díky vám předcházíme dopadům přírodních katastrof, zasahujeme při povodních a suchu v České republice a pomáháme lidem, které přírodní katastrofa postihla. Váš dar použijeme tam, kde bude nejvíce potřeba. Také vás budeme pravidelně informovat o tom, jak dary využíváme.

Děkujeme vám, že podporujete naši práci!