Dobrovolníkův průvodce při povodních

Dobrovolníkův průvodce při povodních

Naše pomoc v povodňových oblastech by se neobešla bez dobrovolníků připravených nasadit své síly a pomoci dobré věci. Práce v zaplaveném území může být náročná a přináší řadu specifik, na která je dobré brát zřetel. Abychom dobrovolníky co nejlépe připravili a jejich činnost jim co nejvíce usnadnili, vydali jsme příručku nazvanou Dobrovolníkův průvodce při povodních.

Průvodce obsahuje informace o tom, jaká jsou práva, povinnosti a etické zásady dobrovolnické práce, jak se připravit na práci v zaplaveném území a jak si chránit své zdraví. Obsahuje praktické rady, jak pečovat o vlastní psychohygienu a jak poskytovat psychickou podporu zasaženým lidem.

Publikace předkládá stručný a přehledný souhrn všech potřebných informací spojených s dobrovolnictvím. Věříme, že v případě nasazení při povodních pomůže našim dobrovolníkům se snadno zorientovat a efektivně pomáhat. Řadu poznatků nepochybně uplatní i v běžném životě.

Zapojte se a darujte

Díky vám předcházíme dopadům přírodních katastrof, zasahujeme při povodních a suchu v České republice a pomáháme lidem, které přírodní katastrofa postihla. Váš dar použijeme tam, kde bude nejvíce potřeba. Také vás budeme pravidelně informovat o tom, jak dary využíváme.

Děkujeme vám, že podporujete naši práci!