Čtveřici obcí zapojených do projektu doplňuje město Rumburk

Čtveřici obcí zapojených do projektu doplňuje město Rumburk

Na jednání zastupitelstva města Rumburk na konci dubna bylo schváleno dlouhodobé zapojení Rumburku do projektu Odolná obec.

Bleskové povodně Šluknovsko ohrožují opakovaně. Nedávné povodně z let 2010 a 2013 napáchaly nemalé škody. Před těmito škodami se město Rumburk snaží své obyvatele soustavně ochraňovat, a i proto se neváhalo do projektu přihlásit.

Zástupci města a Diakonie budou společně zlepšovat ochranu obyvatel stavebními úpravami a dalšími tvrdými opatřeními. Přispívat budou také k větší osvětě obyvatel – připraví příručku šitou na míru rumburským občanům, uspořádají projektové dny ve školách a školení pro učitele.

Smlouva o spolupráci mezi Diakonií a městem Rumburk byla podepsána a tak již nic nebrání dlouhodobé vzájemné spolupráci.

Zapojte se a darujte

Díky vám předcházíme dopadům přírodních katastrof, zasahujeme při povodních a suchu v České republice a pomáháme lidem, které přírodní katastrofa postihla. Váš dar použijeme tam, kde bude nejvíce potřeba. Také vás budeme pravidelně informovat o tom, jak dary využíváme.

Děkujeme vám, že podporujete naši práci!