Příručka pro obyvatele Hrobec i digitální povodňový plán jsou téměř hotové

Příručka pro obyvatele Hrobec i digitální povodňový plán jsou téměř hotové

Přestože poslední měsíce byly z důvodu pandemie hektické a přinesly mnoho nečekaných událostí, náš projekt s obcí Hrobec úspěšně pokračoval dál. Díky tomu se obyvatelé Hrobec budou moci již brzy těšit na svůj digitální povodňový plán i praktickou příručku o tom, co dělat, když přijdou povodně. Sbor dobrovolných hasičů navíc získá nový člun, který mu pomůže ještě rychleji a efektivněji pomáhat, a to nejen při povodních.

Příprava digitálního povodňového plánu začala již v druhé polovině srpna a dokončen bude do konce tohoto roku. Pro občany bude přístupný na webových stránkách obce, kde bude v dosahu, kdykoliv ho občané budou potřebovat. V brzké době by dobrovolní hasiči měli také dostat člun s vybavením, který jim bude sloužit pro práci na řece nejen při povodních, ale i v jiných krizových situacích.

V neposlední řadě se nám podařilo ve spolupráci s obcí dokončit praktickou příručku, která nyní čeká již jen na vytištění. Příručku dostanou všechny domácnosti, které jsou povodněmi ohroženy. Příručka přináší rady a doporučení, jak se připravit na povodně, ochránit své zdraví, zamezit škodám na majetku i jak si připravit vlastní povodňový plán. Ten přijde vhod zejména ve chvíli, kdy už se povodeň blíží. Občané v něm najdou všechny důležité kontakty, včetně nového krizového čísla obce. Na obálku nové příručky se můžete podívat již nyní.

Zapojte se a darujte

Díky vám předcházíme dopadům přírodních katastrof, zasahujeme při povodních a suchu v České republice a pomáháme lidem, které přírodní katastrofa postihla. Váš dar použijeme tam, kde bude nejvíce potřeba. Také vás budeme pravidelně informovat o tom, jak dary využíváme.

Děkujeme vám, že podporujete naši práci!