Chodouny s připraveností na povodně nezahálí

Chodouny s připraveností na povodně nezahálí

Ani na přelomu léta a podzimu se v Chodounech s připraveností na povodně nezahálelo. Podařilo se dokončit opravu střechy stodoly, která při povodních slouží jako humanitární sklad, bylo zadáno zpracování digitálního povodňového plánu a významně se pokročilo na povodňové příručce.

Střecha stodoly sloužící jako sklad nejen humanitární a povodňové techniky obce je nyní opravená. Došlo na výměnu části trámů, které již byly v nevyhovujícím stavu. Stodola se nyní může pyšnit také novou střešní krytinou.

Digitální povodňový plán dokončí odborníci do konce tohoto roku. Obsahovat bude podrobný popis povodněmi ohroženého území a kontakty na povodňovou komisi. Podstaná část povodňového plánu bude přístupná občanům na webových stránkách obce tak, aby jej měli v dosahu, kdykoliv ho budou potřebovat.

Ve spolupráci s vedením obce také vzniká praktická příručka pro obyvatele žijící v záplavovém území. V příručce najdou důležitě informace o tom, jak se mohou na povodně připravit a předejít škodám, i aktuální kontakty. Dokončena bude v příštích měsících.

Zapojte se a darujte

Díky vám předcházíme dopadům přírodních katastrof, zasahujeme při povodních a suchu v České republice a pomáháme lidem, které přírodní katastrofa postihla. Váš dar použijeme tam, kde bude nejvíce potřeba. Také vás budeme pravidelně informovat o tom, jak dary využíváme.

Děkujeme vám, že podporujete naši práci!