Dobrovolní hasiči získali nový zásahový člun

Dobrovolní hasiči získali nový zásahový člun

Sdružení dobrovolných hasičů v Kamýku nad Vltavou dne 9. dubna slavnostně převzalo od Diakonie ČCE, Střediska humanitární a rozvojové spolupráce, vybavení pro případ krizových událostí. Jedná se o zásahový člun, který je připravený na veškeré zásahy na řece, a také plně zařízený krizový stan, který v případě nutnosti bude sloužit jako zázemí pro dobrovolné hasiče při zásahu, případně zde mohou být polní lůžka k nouzovému přespání. 

Slavností předání probíhalo v přátelském duchu za účasti pana starosty Petra Halady, zástupců Sboru dobrovolných hasičů a také Diakonie ČCE, Střediska humanitární a rozvojové spolupráce. Člun s novým jménem Neptun pokřtila dětským šampaňským vedoucí projektového týmu Jarmila Dvořáková.

„Sbory dobrovolných hasičů v Kamýku nad Vltavou i v obci Velká získaly moderní vybavení pro řešení nenadálých a nebezpečných situací“, říká starosta Kamýku nad Vltavou Petr Halada a dodává: „Jak se v poslední době stále více potvrzuje, na krizové situace je potřeba být připraven. A s projektem Odolná obec se nám to daří.“

Předáním vybavení spolupráce obce a Diakonie ČCE nekončí, pro rok 2021 jsou v plánu školení zdravotnické první pomoci pro zaměstnance obce a učitele místní základní školy. Projekt nezapomíná ani na seniory, i pro ně Diakonie ČCE chystá interaktivní přednášku o první pomoci. Pro občany do konce roku navíc připraví ve spolupráci se zástupci obce příručku o ochraně před povodněmi.

Zapojte se a darujte

Díky vám předcházíme dopadům přírodních katastrof, zasahujeme při povodních a suchu v České republice a pomáháme lidem, které přírodní katastrofa postihla. Váš dar použijeme tam, kde bude nejvíce potřeba. Také vás budeme pravidelně informovat o tom, jak dary využíváme.

Děkujeme vám, že podporujete naši práci!