Tábor Rolnička v Soběslavi se musel evakuovat

Tábor Rolnička v Soběslavi se musel evakuovat

Poslední projektový den tohoto léta proběhl v pondělí 23. srpna v Soběslavi na táboře Diakonie Rolnička. Program byl tentokrát přizpůsobený dětem i dospělým s hendikepem. A díky pomoci místních dobrovolníků vše dopadlo na jedničku.

Zahájili jsme trochu netradičně povídáním o tornádu na Jižní Moravě. Účastníky nejvíce zajímalo, co přesně se v obcích zasažených tornádem stalo a jak Diakonie a další organizace na místě pomáhaly. Potom jsme navázali na téma katastrof. Připomenuli jsme si, co to ty katastrofy a mimořádné události jsou, jak se o nich dozvíme, a hlavně jak se v případě blížící se mimořádné události zachovat.

Všechny nové vědomosti si pak táborníci vyzkoušeli i v praxi. Poslouchali různé druhy sirén, balili evakuační zavazadlo a volali na tísňovou linku zdravotnické záchranné služby. Na posledním stanovišti je čekal záludný test, který museli společně vyplnit.

Nejvíce jsme se bavili při cvičené evakuaci. Z místního rozhlasu se ozvalo varování a instrukce. Během zvuku sirény „všeobecná výstraha“ se všichni co nejrychleji vydali do svých chatek, kde si sbalili to nejnutnější. Někdo donesl spacák, někdo pastu na zuby, sešla se také pěkná hromádka plyšáků. Evakuaci by tedy klienti Diakonie Rolnička zvládli na jedničku.

Zapojte se a darujte

Díky vám předcházíme dopadům přírodních katastrof, zasahujeme při povodních a suchu v České republice a pomáháme lidem, které přírodní katastrofa postihla. Váš dar použijeme tam, kde bude nejvíce potřeba. Také vás budeme pravidelně informovat o tom, jak dary využíváme.

Děkujeme vám, že podporujete naši práci!