Video pro školy o změně klimatu

Video pro školy o změně klimatu

O tom, že klimatická změna je stále vážnějším problémem, již nemůže být pochyb. Sami se o tom přesvědčujeme i na našem území, které například v posledních letech čím dál více sužují dlouhodobá sucha a rekordní teploty. Abychom toto komplexní téma představili i těm menším, vytvořili jsme krátké výukové video určené pro žáky prvního stupně základních škol.

Video seznamuje žáky s projevy globálního oteplování, jakými jsou například zvyšování teploty vzduchu, dlouhodobá sucha, extrémní projevy počasí (povodně) a jejich dopady (sesuvy půdy) a zvyšování hladiny moří v důsledku tání ledovců. Video dětem jednoduchým způsobem vysvětluje, jak ke klimatické změně dochází, a přináší příklady, co můžeme dělat, abychom ji zmírnili (šetrná spotřeba elektrické energie, využívání veřejné dopravy, vysazování rostlin).

Pokud chceme dopady klimatické změny skutečně snižovat, je třeba si uvědomovat její příčiny i možnosti, jak můžeme stávající trend ovlivnit naším jednáním. K tomu je důležité vést i naše děti, aby tu po nás zůstalo příjemné místo k životu i dalším generacím. Video je k dispozici na našem YouTube kanálu a prohlédnout si jej můžete zde.

Zapojte se a darujte

Díky vám předcházíme dopadům přírodních katastrof, zasahujeme při povodních a suchu v České republice a pomáháme lidem, které přírodní katastrofa postihla. Váš dar použijeme tam, kde bude nejvíce potřeba. Také vás budeme pravidelně informovat o tom, jak dary využíváme.

Děkujeme vám, že podporujete naši práci!