Evakuace a sirény? Podívejte se, jak o nich učíme děti na letních táborech

Evakuace a sirény? Podívejte se, jak o nich učíme děti na letních táborech

Události posledních týdnů nám ukazují, že se každý z nás může ocitnout v nebezpečné situaci. Proto ani během letních prázdnin neotálíme a školíme děti na táborech o katastrofách a o tom, co s nimi souvisí. Během července 2021 jsme navštívili tři tábory, dva na Vysočině a jeden v Plzeňském kraji.

První tábor jsme dlouze hledali na Vysočině v Řečicích u Nového Města na Moravě. Pátrání po ukrytém táboře nám chvíli zabralo, ale za hledání jsme byli odměněni krásným prostředím, skvělou partou dětí, mládežníků a táborových vedoucích a v neposlední řadě výtečnou kávou. V Řečici jsme projektový den rozdělili do dvou částí. Dopoledne jsme se věnovali mladším dětem, mluvili společně o mimořádných událostech, evakuaci a evakuačním zavazadle. Po obědě jsme se staršími dětmi mluvili více o pocitech lidí, kteří jsou mimořádnými událostmi zasaženi.

Hned o týden později jsme si hledání tábořiště zopakovali, tentokrát v lesích u Božejova na Pelhřimovsku. Ani tady nás okolní prostředí a pozitivní nálada táborových účastníků nezklamaly.

Posledním místem, do kterého jsme v červenci zavítali, byl příměstský tábor v Netunicích u Plzně. Děti program velmi bavil a evakuaci si nacvičovaly i po našem odjezdu.

A že si nácvik evakuace dobře nacvičily, se můžete přesvědčit v následujícím videu:

Nácvik evakuace na příměstském táboře v Netunicích

Zapojte se a darujte

Díky vám předcházíme dopadům přírodních katastrof, zasahujeme při povodních a suchu v České republice a pomáháme lidem, které přírodní katastrofa postihla. Váš dar použijeme tam, kde bude nejvíce potřeba. Také vás budeme pravidelně informovat o tom, jak dary využíváme.

Děkujeme vám, že podporujete naši práci!